05.12.2012 1626

İlçemiz Ödemiş Hürriyet Mahallesinde okul yeri olarak şehir imar planında pafta 65 , parsel 133 ile belirlenmiş olan yer 1991 yılında İzmir Özel İdaresine , kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı'nın olmak kaydıyla hazırlanan bu yer okul binası yaptırılmak üzere ilçemiz Ödemiş eşrafından Manifaturacılıkla iştigal eden Hacı Hatipoğlu Hasan ERDEM , merhum babası Mustafa ERDEM anısına bu okulu yaptırmayı ve isminin verilmesini istemiş , bu dileği İzmir Valiliğine sunulmuş İl İdare Encümenince bu isteği uygun bulunarak , Devlet – Vatandaş işbirliği çerçevesindeki çalışmalar doğrultusunda kabul edilmiştir. Bu tür çalışmaların örnek olması dileğiyle merhum Hatipoğlu Hasan ERDEM ve Mustafa ERDEM'i rahmetle anıyoruz. 1992-1993 öğretim yılında "HATİPOĞLU MUSTAFA ERDEM İLKÖĞRETİM OKULU" adıyla dokuz derslikle 14 Eylül 1992 tarihinde Eğitim öğretime açılmıştır.

Bu binaya ek olarak 2002 yılında İl Özel İdare tarafından dokuz derslikli ikinci bina inşaatına başlanmış ve 2003 yılında tamamlanmıştır. 2003-2004 eğitim öğretim yılında bu binanın da kullanıma başlamasıyla okulumuzda çağdaş eğitimin gereği olan normal öğretime geçilmiştir.

2012-2013 Eğitim Öğretim yılından itibaren 6287 sayılı kanun gereğince eski okul binamız "Hatipoğlu Mustafa Erdem Ortaokulu", yeni okul binamız ise "Hatipoğlu Mustafa Erdem İlkokulu" olarak iki ayrı bina, tek müdürlük olarak eğitime devam etmiştir.

2018-2019 Eğitim Öğretim yılından itibaren ise iki ayrı müdürlük olarak eğitime devam etmektedir.